Voorbeeldflat Buitenruimte & onderhoud

Wat is nodig om het onderhoud van de flat op orde te krijgen? Hoe ver gaan we hierin en wat kost dat? De regenwaterafvoer en het riool zijn ook eigendom van de VVE. Ook deze moet dus worden onderhouden en soms vervangen. Dit kost geld. De bewoners van de flat aan de Ruusbroecstraat (7-61) denken verder. Zij willen de hemelwaterafvoer (regenpijpen) afkoppelen van het riool. Regenwater stroomt dan vrij de tuin van de flat in.

De rioolpijp van de flat naar het riool onder de straat is aan vervanging toe. Omdat hier geen regenwater meer doorheen hoeft, kan de flat een kleinere pijp aanleggen. Dat is goedkoper. Het uitgespaarde geld kan gestoken worden in een buitenruimte die optimaal regenwater kan opvangen en ook bestand is tegen droogte. Zo gaat het groen werken voor de buurt.

En stel nu dat elke flat in de Hogenkamp dit doet? Hoe zou de buurt er dan uitzien? En kan de gemeente dan besparen op rioolkosten? En zou de gemeente de buurt dan willen tegemoetkomen in de kosten voor het afkoppelen?

<binnenkort vind je hier meer informatie>

Planning flat B (buitenruimte en onderhoud)

woensdag 7 februari

Eerste kennismaking VVE flat B