Ga je aan de slag met het isoleren van je huis? Dan is er goed nieuws! Bij het Rijk kon je al aankloppen voor de ISDE-subsidie. Binnenkort legt de gemeente hier 1000 euro NIP-subsidie bovenop. Dit kan flink schelen in de kosten voor jouw isolatieproject! Dit artikel geeft je korte uitleg.

Je kunt op allerlei manieren je huis verduurzamen. Vaak is er subsidie te krijgen. Maar hoeveel? En wat precies? en hoe werkt dat? In het overzicht op deze website krijg je alle ins en outs in één oogopslag. Wil je specifieke info over de regelingen? lees dan verder. Om je huis te isoleren kun je gebruik maken van twee subsidies:

  • Nationaal isolatieprogramma (NIP) (aanvragen bij gemeente Zwolle)
  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) (Rijksoverheid, aanvragen via RVO)

Nationaal isolatieprogramma (NIP)

Je hebt recht op NIP-subsidie als:

  • jouw woning een WOZ-waarde van 374.000 of lager heeft én
  • jouw woning energielabel D, E, F of G heeft

Je ontvangt maximaal 1000,- voor je isolatiemaatregel. Doe je mee met een collectieve actie, dan kan dit bedrag oplopen tot 1300,-.

Je vraagt deze subsidie aan bij de gemeente Zwolle via deze link.

 

Investeringsregeling duurzame energie (ISDE)

Als je energiebesparende maatregelen in je woning uitvoert, kan je van de rijksoverheid ISDE-subsidie krijgen. Afhankelijk van welke maatregel je uitvoert en hoeveel, kun je een hoger of lager subsidietarief krijgen. Gemiddeld 15% bij één maatregel en 30% bij twee maatregelen. Je hebt 24 maanden om deze subsidie aan te vragen. Op deze site van MilieuCentraal vind je een duidelijke uitleg. De video hieronder geeft je vast een korte intro:

Wil je écht het naadje van de kous weten en stap-voor-stap meegenomen worden bij alle voorbereiding, uitvoering en subsidieaanvraag? Kijk dan onderstaande webinar: