Iedereen praat erover, overal lees je erover: de energietransitie. We moeten minder gas gaan gebruiken, en op termijn zelfs ‘van het gas af’. Bovendien wordt het gas steeds duurder. Dat komt door de oorlog in Oekraïne, en omdat we ‘ons eigen gas’ in Groningen niet kunnen gebruiken omdat anders de huizen daar op hun funderingen beven. Wat gaat dat betekenen voor de hoogte van ‘onze’ energierekening de komende winter? En we moeten niet alleen van het gas af omdat het te duur wordt. Maar ook omdat we met ons gasverbruik te veel CO2 uit stoten, wat leidt tot klimaateffecten die we nu al overal om ons heen zien (hevigere regenbuien, bijvoorbeeld).

Het WijBedrijf heeft daarom onderzocht of Dieze – Oost als buurt ook in de toekomst van het gas af kan. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het in gebruik nemen van een warmtenet van 70 graden een goed alternatief voor gas kan zijn. Iedereen kan meedoen, er zijn geen grote aanpassingen in huis nodig. En ook is het niet nodig om per sé eerst jouw woning te laten isoleren. De gemeente Zwolle is ook betrokken, en overweegt om te helpen.

Bij het maken van het plan zijn wij er vanuit gegaan dat jij als bewoner in Dieze – Oost wel gebruik wil maken van een warmtenet, als het plan voldoet aan bepaalde uitgangspunten. Wij vragen jou om aan te kruisen met welke van de onderstaande uitgangspunten (genoemd in de enquête) jij het eens bent. Of zou jij er graag nog iets aan toe willen voegen? Laat het ons dan weten, en mail ons op [email protected]!

Al veel bewoners hebben de onderstaande enquête ingevuld. Dank jullie wel! En wat vind jij?

Warmtenet

Enquête warmtenet 

Ik wil wel gebruik maken van een warmtenet in Dieze - Oost, als:

Van veel bewoners hebben we de vraag gekregen of zij meer informatie mogen ontvangen over het plan voor een warmtenet. Via deze link kan de (ietwat technische) rapportage gedownload worden, dat ook in te zien was tijdens de Warme Burendag. Mocht je op basis van de rapportage vragen hebben, mail ons dan gerust. Wij proberen ze dan te beantwoorden, of door te sturen naar de auteurs van de rapportage. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie