Het is nu de tijd om energieneutraal te worden. Er is veel aan het veranderen in Nederland, de gasprijzen stijgen en energie wordt schaars. Iedereen wil nu van het gas af, maar heeft de financiële mogelijkheden niet omdat direct te doen.

 

Stappenplan naar Energieneutraal

De meest logische volgorde om je huis energieneutraal te maken is:

  • eerst isoleren;
  • dan je verwarmingssysteem aanpassen.

Als je huis goed geïsoleerd is, heb je namelijk minder vermogen nodig om je huis te verwarmen. Maar bedenk aan het begin van het traject (dus voor je met isoleren begint) wel wat voor verwarmingssysteem je straks wilt! Dan kun je daar rekening mee houden als je bijvoorbeeld de vloer of gevel gaat isoleren: je kunt dan meteen de juiste leidingen laten leggen of aansluitpunten laten maken.

 

Dit is het begin van het artikel over Verbeter & Bespaar zoals het in week 24 in de Zwolse papieren editie van de duurzaamheidswijzer is verschenen. Het volledige artikel kun je hier online lezen. Met Verbeter en Bespaar werkt het WijBedrijf ook samen om besparen op energie laagdrempelig aan te bieden aan bewoners uit Diezerpoort. Denk bijvoorbeeld aan onze acties rondom de Warme Burendagen, waarop de eerstvolgende op 2 juli georganiseerd wordt in / nabij het park de Hogenkamp!

 

 

 

De Energiebus van Verbeter & Bespaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie