Op zaterdag 29 oktober organiseerden bewonersinitiatieven ‘Coöperatief WijBedrijf Dieze’, ‘Energiek Wipstrik’ en de ‘Werkgroep binnenstad duurzaam’ samen met Verbeter en Bespaar een nieuwe ‘Warme Burendag’. Ditmaal was de locatie het Simon van Slingelandtplein. Daar stond de grote groene energie bespaar de hele dag weer klaar voor alle bewoners die graag wat meer energie willen besparen.

 

Niet alleen de bewoners van koopwoningen uit de wijken Diezerpoort, Wipstrik en de binnenstad waren welkom. Ook de woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang hadden hun huurders uitgenodigd om o.a. kleine energiebesparende maatregelen op te komen halen. Het werd daarmee ook een drukte van belang.

 

Meer dan 300 bewoners hebben uiteindelijk een bezoekje gebracht aan de Warme burendag. De kleine energiebesparende maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips en ledlampen, vonden dan ook gretig aftrek. Nu het buiten kouder wordt en de energieprijzen blijven stijgen, zijn het dan ook deze kleine materialen die een grote bijdrage kunnen leveren om de energierekening betaalbaar te houden.

 

Alhoewel de Warme Burendag dus gezellig was aangekleed met muziek, lekker eten, spelletjes en een meisje van plezier (mede mogelijk gemaakt door de Besparings Roadshow), stonden de meeste bewoners er in eerste instantie niet voor hun plezier. Besparen op het energiegebruik is voor vele bewoners bittere noodzaak.

 

Bewoners kunnen dat niet alleen. En de energiebesparingsacties van het WijBedrijf houden aan het einde van dit jaar op. Daarom willen wij de gemeente Zwolle, woningcorporaties en andere betrokken (overheids-) instanties oproepen om de spreekwoordelijke handschoen te blijven oppakken. Om ook in de nabije toekomst bewoners te helpen waar ze kunnen, om de woon- en energielasten betaalbaar te houden!

 

Tot slot. Heb je nog vragen t.a.v. de meest recente Warme Burendag, of de energiebesparingsacties van het WijBedrijf in het algemeen? Neem dan gerust contact op! Het WijBedrijf is te bereiken via de contactinformatie op onze website. Coos Timmermans van Verbeter en Bespaar kun je bellen op: 06-23976208, of stuur hem een mailtje naar info@verbeterenbespaar.nl.

De energie bespaar bus op het Simon van Slingelandtplein.
De omgeving van de energie bespaar bus was gezellig ingericht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie