De gemeente Zwolle is op zoek naar verhalen uit de Hogenkamp, specifiek van de periode voor 1960, toen de Stilohal werd gebouwd. Heeft u nog herinneringen? De Stilohal wordt nu gesloopt. Op die plaats stonden tot 1960 boerderijen. Als het sloopwerk klaar is voert de gemeente archeologisch onderzoek uit. De vondsten en sporen van deze boerderijen wil ze koppelen aan verhalen van buurtbewoners. Wie woonde er rond 1960 in de omgeving van de Stilohal en heeft nog herinneringen?

Ben jij, of ken jij iemand die rond 1960 in het hart van Dieze heeft gewoond? Neem dan contact op met de gemeente Zwolle. Alle verhalen zijn welkom, of het nu gaat over bijzondere gebeurtenissen in de wijk, herinnering aan uw jeugd of familiemomenten. Alles kan ons helpen om de geschiedenis van Dieze beter in kaart te brengen.

Staat u open voor een interview? Stuur dan een e-mail naar M. Lam via [email protected].

Wat gebeurt er met de verhalen?

Deze persoonlijke verhalen van bewoners zijn niet in de archieven terug te vinden. Het is daarom van belang om ze vast te leggen. Zo blijven ze bewaard voor de toekomst. In overleg en met toestemming van de betrokkenen worden de verhalen gebruikt voor publicaties en een mogelijke tentoonstelling in een lokale wijkaccommodatie.

Meer informatie vind je via deze link.

Fotocredits: gemeente Zwolle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie