Beste buurtbewoners,

In deze editie van onze nieuwsbrief kijken we terug op de gebeurtenissen van oktober. Op dinsdag 10 oktober organiseerden we met partners zoals Travers Welzijn, Natuur en Milieu Overijssel, ROVA, Buurkracht en Energie Samen het succesvolle Duurzaamheidsfestival in het RuusbroeCentrum. Het festival bracht bewoners samen en markeerde de opening van een nieuwe locatie voor de weggeefwinkel, met uitgebreidere openingstijden dankzij meer vrijwilligers. Het festival vierde ook de ‘superheld’, een kunstwerk gemaakt van zwerfafval als dank aan de buurtbewoners die de buurt schoonhouden.

Tijdens het festival konden mensen in gesprek gaan met de aannemer van onze gezamenlijke isolatieactie, die nog steeds loopt. De actie biedt de mogelijkheid tot goedkope vloerisolatie, met potentieel €1.000,- korting, en we werken samen met de gemeente om subsidies te regelen. Als je advies nodig hebt over verduurzaming, staan onze energiecoaches klaar voor gratis advies.

Daarnaast werken we aan een subsidieaanvraag voor ‘kleine besparende maatregelen’ zoals radiatorfolie, ledlampen en tochtstrips om energie te besparen.

We hebben ook ons project in Hogenkamp besproken, waar we samenwerken met VvE’s om hen voor te bereiden op de toekomst met isolatie en andere duurzame maatregelen. Dit project omvat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door Travers Welzijn en de gemeente.

De weggeefwinkel is heropend in het RuusbroeCentrum met uitgebreide openingstijden. De nieuwe locatie is Ruusbroecstraat 205. Ons kantoor is op woensdag geopend en gemakkelijk te vinden via de groene bordjes. Bij afwezigheid kunt u terecht bij Travers in de bewonerswerkplaats in hetzelfde gebouw. Voor meer informatie, bezoek onze website of neem contact met ons op via [email protected]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie