Heb jij ook meegedaan aan de vragenlijsten van Hogenkamp Kiest? 150 bewoners/eigenaren hebben gereageerd op de eerste vragenlijst over de VvE’s. Om daar samen wat van te kunnen leren delen wij een aantal interessante uitkomsten.

Tot welke groepen behoor jij? Ben jij deel van de groep bewoners die van plan is hier niet langer dan 5 jaar te wonen? Of woon je hier juist al meer dan 10 jaar? Ben jij een uitzondering en behoor je tot de groep VvE-bestuurders en ben je actief betrokken bij je VvE? Het is belangrijk om te weten hoe onze buurt is opgebouwd, zo kunnen we proberen in te schatten wat voor keuzes mensen maken over toekomstplannen.

Als we het over VvE’s hebben heb je het over de Vereniging van Eigenaren. Soms is het dus zo dat een VvE-lid (de eigenaar) niet in de flat woont, en de flatbewoner (bijvoorbeeld een huurder) geen VvE-lid is.

Toch willen wij ook van de bewoners die geen VvE-lid zijn weten wat zij belangrijk vinden aan de flat. Zij betalen de energierekening, en vinden het misschien belangrijk om om die reden te verduurzamen.

[wpdatachart id=”2″]

Appartementen zoals die in Hogenkamp zijn vaak geschikt voor starters. Die willen vaak ook snel weer doorgroeien naar een ander soort woning. Die tijdelijkheid kan een verschil maken in hoe zij zich inzetten voor de VvE. Daarom zijn wij nieuwsgierig naar hoelang mensen hier al wonen, en hoelang ze dat nog van plan zijn te doen. 

Er is ook een grote groep die al lange tijd in de Hogenkamp woont. Sommigen zelfs al tientallen jaren. Voor hen is er veel veranderd in de buurt. Het is interessant om te weten wat voor toekomst zij voor de buurt zien

[wpdatachart id=”1″][wpdatachart id=”3″]

Tijdens het project Hogenkamp Kiest is er veel contact geweest met VvE-besturen. Het is ook belangrijk om de rest van de buurt, de VvE-leden te bereiken. Daarom is er geïnventariseerd hoeveel van de reacties komen van actieve bestuurders en VvE-leden.

Tegenwoordig hebben verschillende VvE’s ook commissies, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van de flat. Een handige manier om het bestuur te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan je VvE.

[wpdatachart id=”4″][wpdatachart id=”6″]

Een VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud van de flat. Maar waarom vinden de VvE-leden onderhoud belangrijk? Dat hebben we gevraagd.

[wpdatachart id=”5″]
[/vc_column_text][wpdatachart id=”14″][/vc_column][/vc_row] [/vc_column_text][wpdatachart id=”15″][/vc_column][/vc_row] [/vc_column_text][wpdatachart id=”16″][/vc_column][/vc_row] [/vc_column_text][wpdatachart id=”17″][/vc_column][/vc_row] [/vc_column_text][wpdatachart id=”18″][/vc_column][/vc_row] [/vc_column_text][wpdatachart id=”19″][/vc_column][/vc_row] [/vc_column_text][wpdatachart id=”20″][/vc_column][/vc_row]